Svjetsko prvenstvo

Livaković: Nastavio sam tamo gdje je stao Subašić

Dominik Livaković heroj je utakmice.
Sport / Qatar 2022 | 05. 12. 2022. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija prošla je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Heroj utakmice bio je Dominik Livaković

"Osjećaj je super, najviše zbog ekipe i atmosfere. Hvala svim ovim navijačima što su došli i hvala Bogu što je na kraju sve dobro završilo", rekao je Livaković, nakon čega je iznio svoje dojmove o Japancima:

"Radili su presing od samog početka. Vrhunski su to odradili. Jako su spremni, ali i mi smo. Odigrali smo 120 teških minuta, ali pobijedili smo onda kad je bilo najteže."

Naravno, nije moglo bez pitanja radi li se o njegovoj najdražoj utakmici u karijeri.

"Super osjećaj i najdraži trenutak u karijeri", odgovorio je.

''Branimo već četiri godine branimo dobro penale. Nastavio sam tamo gdje je stao Subašić. Mislim da je to više osjećaj i analiza suparnika.''

I u Rusiji su jedanaesterci bila jača strana hrvatske momčadi.

''Uvijek je bolje prije riješiti utakmicu. Napadali smo cijelo vrijeme, nije išlo, ali na kraju je sve dobro ispalo za Hrvatsku''

''Nisu bili perfektni penali, ali bili su čvrsti udarci. Možda prvi nije bio baš jak, ali, eto, obranio sam ih i nitko sretniji od nas'', zaključio je Livaković o kvaliteti japanskih igrača koji su izvodili jedanaesterce.

Japan je u vodstvo doveo Daizen Maeda nakon asistencije Maye Yoshide u 42. minuti. Izjednačio je Ivan Perišić u 56. minuti. Lovren je centrirao, a Perišić glavom pogodio za 1:1. U raspucavanju penala sjajan je bio Livaković, koji je obranio tri udarca Japancima.

Luka Modrić i društvo tako će u petak od 16 sati igrati protiv boljeg iz dvoboja Brazila i Južne Koreje. Utakmica Brazila i Južne Koreje igra se večeras od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close